Hyvinvoinnista kirjoitetaan ja kerrotaan monessa eri mediassa runsaasti. Yksikään kirjoitus tai muu hyvinvointiin vaikuttava teko ei kuitenkaan ole ylimääräinen, koska moni ihminen on vielä tavoittamatta.

Tutkijat ja alan muut kovat ammattilaiset tuottavat uutta ja innovatiivista tietoutta hyvinvointiin liittyen. Haluan päästä kurkistamaan tähän maailmaan ja ottaa muut arjen tallaajat mukaani, opetellen samalla hyödyntämään eri hyvinvointiin vaikuttavia asioita omassa arjessa. Myös monella arkiseen hyvinvointiin omalla esimerkillään vaikuttavilla henkilöillä on tarinoita kerrottavanaan ja heiltä saa hyviä käytännön vinkkejä paremman arjen rakentamiseksi.

Blogissa esitellään eri hyvinvointivaikuttajien ajatuksia paremmasta arjen hyvinvoinnista. Nähdään monelta eri kantilta mihin kaikkeen hyvinvointi vaikuttaa ja toisaalta kuinka monella eri tavalla voidaan vaikuttaa omaan hyvinvointiin.

Blogissa julkaisen juttuja kolmen eri juttusarjan alla.

Blogissa julkaisen juttuja kolmen eri juttusarjan alla.

Hyvinvointivaikuttajat

Tässä sarjassa haastattelen hyvinvointiin vaikuttavia henkilöitä ja tahoja. Kysyn heiltä heidän oman hyvinvointinsa kulmakivistä ja heidän omasta arjestaan. Sarjan tarkoituksena on pureutua jokaisen haastateltavan kanssa johonkin tarkempaan hyvinvointiin liittyvään aiheeseen ja kirjata vinkkejä arjen hyvinvoinnin parantamiseksi. Tavoitteenani on saada laajennettua lukijan ymmärrystä erilaisista arjen tavoista ja perhekulttuureista. Vinkeistä jokainen voi poimia omaa arkea helpottavia asioita.

Hyvinvointia juosten

Harrastan juoksemista ja toivon juoksun tuovan hyvinvointia niin itselleni, perheelleni, mutta myös muille. Hyvinvointia juosten toimii mm. samalla nimellä kulkevan hyväntekeväisyystempauksen areenana. Lisäksi tutustun joihinkin suomen juoksutapahtumiin ja jututan tapahtumien järjestämiseen osallistuvia henkilöitä.

Arkista hyvinvointia

Arkista hyvinvointia -juttusarjassa kirjoitan omista kokemuksista ja opeista. Lisäksi kirjaan pieniä tärppejä paremman arjen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

Arki ja hyvinvointi ovat asioita, jotka ovat läsnä joka hetkessä ja tilanteessa.

Toivon, että saan haastatella hyvinvointivaikuttajia laajalla kirjolla. Erilaisuus on rikkaus, ja kun tietous muiden tavoista toimia laajenee, helpottuu omien arkistenkin valintojen tekeminen.

Arki ja hyvinvointi ovat asioita, jotka ovat läsnä joka hetkessä ja tilanteessa. Ne ovat asioita, joita pidetään helposti itsestäänselvyyksinä, mutta niiden kanssa voi joutua myös pahaan solmuun. Koen, että jokaisen tulisi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ennen kuin pystyy auttamaan muita. Aivan kuten lentokoneessa ohjeistetaan ”aseta happinaamari ensin itsellesi ja auta sitten vasta muita”.

Hyvinvoinnin voi määritellä monella tapaa ja monesta eri näkökulmasta. Haastattelemani hyvinvointivaikuttajat kertovat omat näkemyksensä asiaan, joten Sinä lukijana saat hyviä näkökulmia myös oman hyvinvointisi tarkastelemiseksi. Ensin on hyvä miettiä mitä arki ja hyvinvointi merkitsevät Sinulle? Mikä on sinun määritelmä hyvinvoinnille?

Olen oman elämäni arjen sankari ja hyvinvoinnin myötävaikuttaja.

Olen oman elämäni arjen sankari ja hyvinvoinnin myötävaikuttaja. Arkea olen elänyt vuodesta 1982 saakka ja saan edelleen rikastuttaa ja muokata arkea uudelleen ja uudelleen itselleni ja läheisilleni paremmaksi. Arkipäivät kuluvat kahden lapsen kanssa kotona ja kotitöiden ohella mieli laukkaa liikunta- ja hyvinvointialaan liittyvissä asioissa. Otan arjen hyvinvoinnin haasteena.

Toivon, että mahdollisimman moni pääsisi miettimään omaa arkista hyvinvointiaan ja rakentamaan itselleen parempaa hyvinvointia ja tätä päivää. Kehoitan Sinua miettimään itseksesi ja juttelemaan ystäviesi kanssa näitä ihan arkisia asioita. Miten voisin helpottaa arkeani? Miten saisin päiviini lisää mielihyvän tunteita? Miten jaksaisin kahlata raskaan päivän läpi iltaan saakka? Mitä voisin tehdä arjessani toisin, jotta voisin paremmin?

Kaisu
Kaisu

–Kaisu

#Hyvinvointivaikuttajat
#Parempiarjenhyvinvointi
#Hyvinvointiajuosten

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *