Hyvinvointi

Istumme ravintolan terassin pöydän äärelle paahteisen auringon alle. Tunnelma on keveä ympärillä olevien ihmisten puheensorinan ropistessa korvissa heleästi. Hanna-Maria Seppälä asettaa vesipullon pöydälle kapeana piirtyvän varjon suojiin. Hän on asettunut aurinkoon nähden selin ja poistaa ystävällisesti aurinkolasit kasvoiltaan pullon vierelle pöydälle. Oloni kevenee entisestään hänen hymyillessä ja nähdessäni hänen ystävälliset silmät.

Hanna-Maria Seppälä
Hanna-Maria Seppälä, kuva hmseppala instagram

Hymy ja ystävällisyys ovat Hanna-Marian kiistattomia tavaramerkkejä. Hanna-Maria kertoo, että haluaa omalla hymyllään luoda esimerkin kaikille ihmisille, joiden kanssa hän on tekemisissä. “Hymy tarttuu, antaa positiivisen viestin ja vapauttaa kehossa hyvän olon hormoneja” , hän kiteyttää.

Hanna-Maria toimii hyvinvointi-yrittäjänä (Pure Me Oy) tehden valmennuksia, luentoja ja mentorointia. Hän uskoo, että hänellä on hyvinvoinnin saralla paljon annettavaa vahvan tietotaidon vuoksi. Hanna-Marialla on fysioterapian sekä liikuntatieteiden maisterin tutkinnot, jotka ovat rakentaneet hänelle vankan tietopohjan ja ymmärryksen kehon fysiologisesta toiminnasta. Yritystoiminnan lisäksi hän vetää uintikursseja kannustaen sitä kautta ihmisiä arkiseen liikkumiseen ja hyvinvointiin.

Hanna-Maria on iloinen, että saa olla vaikuttamassa enenevissä määrin ihmisten hyvinvointiin ja luoda sitä kautta yhteiskunnallista hyötyä. Hänelle on tärkeää, että hän itse toimii ja käyttäytyy kuten valmentaa muita tekemään. Hänen toimintansa on harkitusti esimerkillistä ja sitä kautta vaikuttavaa.

Häneen itseensä Hanna-Maria kertoo vaikuttaneen eniten hänen veljiensä esimerkki. Hän on seurannut kolmea veljeään monessa asiassa, niin uima-altaaseen kuin nyt yrittäjyyteen. Perheeltä omaksuttu päämäärätietoisuus on kantanut Hanna-Mariaa uralla pitkälle. Hanna-Maria kertoo ymmärtäneensä oman perhekeskeisyyden verrattain myöhään, mutta vaalii nyt tätä tärkeänä pitämäänsä arvoa arjessaan. Omille lapsilleen Hanna-Maria haluaa opettaa hyvinvoinnin peruspilareita, kuten elämän perusrytmin ja puhtaan perusruoan merkityksen.

Hanna-Maria Seppälä
Hanna-Maria Seppälä, kuva hmseppala instagram

Hanna-Maria siirtää vesipullon takaisin pöydällä auringon mukaan liikkuvan varjon alle ja kertoo tavoittelevansa omassa arjessaan balanssia. Työnteko sekä oman ajan tarve tasapainottelevat päivittäin. Hanna-Maria rakastaa haastavia haasteita ja innostuu uuden oppimisesta. Vastapainoksi hän etsiytyy rauhalliseen ympäristöön, kuten metsään, voidakseen palautua arjen hälinästä ja hektisyydestä.

Tarkemmin arki Hanna-Marialla koostuu hänelle itselleen mielekkäistä rutiineista. Hän treenaa paljon ja parhaaksi ajankohdaksi treenille hän kokee aamut ennen aamiaista. Hanna-Maria pyrkii pitämään päivän ruokailuajat mahdollisimman rutiinin mukaisina, jotta keho toimisi fysiologisesti parhaiten. Iltaisin hänestä on tärkeää saada rauhoittua puolesta tunnista tuntiin ennen nukkumaan menoa. Ja nukkumaan hän pyrkii menemään iltaisin yhdeksän ja kymmenen välillä.

Hanna-Maria kertoo nauttivansa luennoinnista, valmentamisesta sekä treenaamisesta. Näistä kaikista hän saa sitä samaa mielihyvää mitä sai aiemmin uinti-uralla ja opiskellessaan. “Pikkuasiat ruokkivat asioita eteenpäin”, hän sanoo. Hän suorittaa prosesseja, joissa palkinnot ja menestys ovat vain sivutuotteita. Jokapäiväinen tekeminen ja siitä tuleva fiilis kantavat pitkälle.

Hanna-Marian vinkit parempaan arjen hyvinvointiin:

 • Rutiinit
  • Selvitä itsellesi sopivat rutiinit ja aikataulut.
 • Prioriteetit
  • Tunnista omat prioriteetit listaamalla asiat jotka sinulla on elämässä suuressa roolissa. Onko ne asiat työ, perhe, harrastus, oma-aika tai jokin muu.
  • Järjestä asiat tärkeysjärjestykseen. Kirjaamasi lista elää ja muuttuu ajanjaksoittain elämässä.
  • Kun tiedät prioriteetit, voit suunnitella ja toimia arjessa niiden mukaan.
  • Voit viestiä itsellesi tärkeistä asioista myös perheellesi, jolloin he tietävät minkä pohjalta teet arkisia valintojasi.

Hanna-Mariaa haastateltuani mietin arjen sisältämiä prosesseja. Hanna-Maria työstää asioita kokonaisuuksina, pieni pala kerrallaan. Pidän tätä valaisevana seikkana ja tapana hahmottaa omaa arkea. Prosessia hiotaan päivittäin ja tavoitteita päivitetään kunkin päivän tilanteen mukaisesti. Otetaan huomioon tehty suunnitelma, ympäristön vaikutukset, omat intressit ja niin edelleen. Olen iloinen, että Hanna-Maria vie hyvinvoinnin sanomaa sekä näkemyksiään eteenpäin oman yrityksensä kautta. Toivon hänelle iloa jokapäiväisiin kohtaamisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *